1985 yılında kurulan Aries Ingeniería y Sistemas (ARIES), en kalifiye profesyonel ekibin en gelişmiş teknolojiyle entegre edildiği verimli, yüksek katma değerli çözümler geliştiren, bağımsız ve global bir mühendislik şirketidir. 22 ülkede varlığı bulunan şirket, güçlü ve istikrarlı büyümeyi mümkün kılan özel pazarlara yönelik bir strateji uygular. ARIES şimdiye kadar üstlenmiş olduğu tüm projelerde kaliteyi ve mükemmelliği ön planda tutmuştur. Bu amaçla, tüm faaliyetlerini ISO 9001 standardını kapsayan kalite yönetim sistemi doğrultusunda gerçekleştirmektedir. Gerektiğinde ise, projenin doğası gereği belirli sektörel standartları uygulama becerisine sahiptir.
ARIES, test, ölçüm ve veri toplama için komple çözümler üretmeye odaklanmıştır. Raf sensöründen, elektronik kart tasarımına veya anahtar teslimi projeyle komple bir laboratuar kurulumuna kadar aynı ileri standart seviyesinde işler gerçekleştirmektedir.
MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ
Mekanik ve elektronik tasarım, elektriksel ve hidrolik sistemler, kontrol sistemleri ve yazılımının tasarımı ve uygulanması da dahil olmak üzere çok sayıda test sistemini tasarlayan, üreten ve kuran 30 yılı aşkın tecrübesi sayesinde; ARIES, bu bilgiyi mühendislik hizmetleri için mevcut talebi karşılamak, yenilikçi teknolojik çözümler sunmak ve bu sayede toplum yararına işler gerçekleştirebilmek amacıyla hizmet vermektedir.
OTOMOTİV TEST SİSTEMLERİ
Yüksek güvenlik talepleri, regülasyonlar ve standardizasyon gereksinimleri, otomotiv sektöründeki zorluklardan sadece bazıları. ARIES, otomotiv sektöründe sertifikasyon için yardıma ihtiyacı olan küçük bileşen tedarikçilerinden, farklı pazarlardaki yeni yönetmeliklere uymak zorunda olan büyük otomobil üreticilerine kadar her ölçekteki şirketle çalışmaktadır. Son 30 yılda ARIES, otomotiv sektöründeki en önemli oyuncular olan RENAULT, SEAT, VOLKSWAGEN, OPEL, FIAT, CHERY gibi OEM'lerle ve AUTOLIV, DELPHI, TRW, vb. gibi 1. seviye otomotiv tedarikçileri ile çalıştı.
Koltuk ve Koltuk Başlığı Statik Yükleme Test Sistemi
ARIES'in Statik Yük Test Sistemi, araştırma / geliştirme çalışmaları ve mevzuata uygunluk testleri (ECE R17, ECE R25, FMVSS 202, FMVS 202A, GTR7, EEC Dir 78/932, GB 11550-1995, GB 15083-2006, IS 15546-2005, AIS 016 ve AIS 023) için dizayn edilen bir test sistemi olup, test edilen koltuğun bağlı olduğu araca arkadan çarpılması durumunda oluşacak olan koltuk ve koltuk başlığının davranışını test etmek amacıyla kullanılır.
Aynı anda 3 adet koltuk birden test etme yeteneğine sahiptir ve bağlanan koltuklara göre yük uygulama noktaları kolayca ayarlanabilir.
Test sistemi, elektrikli aktüatörler ile dizayn edilmiştir ve koltuk başlığına dikey bir yük uygulayarak Height Retention Test (Yükseklik Tutma Testi) yapma kabiliyetine de sahiptir.
Açık bir yazılım platformunda geliştirilmiş olan kullanıcı dostu yazılımı gelecekte ortaya çıkabilecek ek işlevler için yazılım yükseltmelerine uygun bir şekilde oluşturulmuş durumdadır.
Koltuk ve koltuk başlığı statik yükleme test sistemi broşürüne buradan ulaşabilirsiniz.
Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
Emniyet Kemeri Bağlantı Noktaları Test Sistemi
Emniyet Kemeri Bağlantı Noktaları Test Sistemi, araştırma / geliştirme çalışmaları ve mevzuata uygunluk testleri (ECE R14, ECE R17, FMVSS 207, FMVS 210 vb.) için dizayn edilen bir test sistemi olup, bir veya birden fazla koltuğa aynı anda regülasyonlarca belirtilmiş noktalardan çekme yükü uygulanarak, emniyet kemerine gelen yükleri araç şasesine ileten bağlantı noktalarının bütünlüğünü test etmek amacıyla kullanılır.
Testler emniyet kemeri bağlantı noktalarını kapsayan bir araç yapısı veya komple bir araç üzerinde gerçekleştirilir ve aynı tip koltukların bağlantı noktası testleri aynı anda gerçekleştirilebilir. Yük uygulanacak noktaların kolayca ayarlanabilmesi adına her birine 3 adet servo-hidrolik aktüatör bağlanabilen 3 adet yatay kiriş elektrik motoru aracılığıyla dikeyde ayarlanabilirken, her bir aktüatör de yatayda kolayca ayarlanabilmektedir. Ayrıca aktüatörlerin yere göre olan açıları da arka kısımlarında bulunan döner mafsallar sayesinde ayarlanabilir. Regülasyonlarca tarif edilen yükleme aparatları ve çekme halatları da dilendiği takdirde sistemle birlikte verilebilmektedir.
Aktüatörlerde kullanılan servovalflerin tepki süreleri, yük hücrelerinin hassasiyetleri ve bunun gibi regülasyonlarda tanımlanan diğer isterler bu sistem tarafından karşılanmaktadır. Son derece gelişmiş kullanıcı dostu yazılımı sayesinde gerekli yük veya pozisyon profilleri uygulanıp, test sonuçları otomatik olarak oluşturulabilir.
Emniyet kemeri bağlantı noktaları test sistemi broşürüne buradan ulaşabilirsiniz.
Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
Yaya ve Yolcu Koruma Testleri Test Sistemi
ARIES'in Launcher koleksiyonu, komple bir araç veya otomotiv bileşenleri üzerinde dünya çapındaki farklı düzenlemelere göre araştırma / geliştirme ve sertifikasyon çalışmaları için yaya ve yolcu koruma testleri gerçekleştirmek üzere modüler olarak tasarlanmıştır.
ARIES Launcher Ailesi:
- Lite Launcher
- Compact Launcher
- Double Launcher
- Universal Launcher
Launcher ailesinin en kapsamlı test sistemi olan Universal Launcher ile yapılabilen testler ve ilgili regülasyonlar şu şekildedir:
- European Directive 78/2009, 631/2009, EEVC - WG17, GTR Nº9, EuroNCAP (pedestrian), JNCAP, J-MILT & TRIAS63, AIS 100, GB 11557, GB 11552
- ECE R12, FMVSS 201 (Guided Head Impact)
- ECE R12, FMVSS 203 (Bodyblock Impact)
- ECE R21 (Head form pendulum)
- FMVSS 201U (Free motion head form)
- FMVSS 226 (Ejection Mitigation)
- FMVSS 202a, ECE R17, ECE R25 (Energy dissipation)
- Knee Impact, Legform, Upper Legform
Bu test sistemi ailesindeki bütün cihazlar test ihtiyacına göre kolayca adapte edilebilir ve kullanımı kolay aktüatör pozisyonlaması ile hatasız test sonuçları elde edilebilir. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan yazılımı sayesinde yerçekimi etkileri otomatik olarak hesaplanıp telafi edilerek test sonucu raporlanır. Çarpma testlerinde oldukça önemli olan hız tekrarlanabilirliği bu sistemlerde son derece kararlıdır. Testler esnasında kullanılacak olan yüksek hızlı kamera ve ortam aydınlatma elemanları da sistem ile birlikte verilebilmektedir.
Universal Launcher test sistemi broşürüne buradan ulaşabilirsiniz.
Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
Çarpışma Simülasyonu (Yavaşlama Kızakları) Sistemleri
Otomotiv literatüründe "SLED" olarak bilinen yavaşlama kızakları, gerçek kazalarda ortaya çıkan kuvvet ve atalet etkilerini canlandırmak amacıyla kullanılan kaza simülasyon sistemleridir. Bu amaçla, belirli bir uzunluğa sahip kızakta regülasyonlarca belirlenmiş olan G kuvvetlerine ulaşmak için ivmelenme kuvvetleri oluşturulur. Bu tür testlerin yapıldığı kızakların geçmişi uçak kazaları ve insanların G kuvvetine olan toleransının ölçülmeye başlandığı 1950'lere kadar dayanır. Otomotiv sektöründe ise, araçlarda emniyet kemeri bulunması zorunluluğu tanımlandıktan sonra kullanılmaya başlanmışlardır.
Bu test sistemleri, çeşitli itme ve yavaşlama teknolojileri kullanarak değişik tipte yavaşlama ivmeleri oluşturabilirler. ARIES'in yavaşlama kızak sistemleri, otomotivde, havacılıkta ve bir çok farklı sektörde dinamik kaza simülasyonları gerçekleştirmek için kullanılabilir.ECE R16, ECE R17, ECE R44, ECE R80, FMVSS 213 gibi regülasyonlara uygun olup, istenilen regülasyona göre teknik özelliklerinin değiştirilmesi mümkündür.
Çarpışma Simülasyonu (Yavaşlama Kızakları-SLED) Sistemleri broşürüne buradan ulaşabilirsiniz.
Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
AVAT (Autonomous Vehicle for ADAS Testing)
ARIES, ADAS (Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri) testleri için otonom bir araç geliştirdi: AVAT. 2014 EuroNCAP ile birlikte tanımlanmış olan yeni test prosedürleri için tasarlanmıştır. Hedef araç, yani AVAT, test edilen gerçek aracın ilgili sürücü destek sisteminin tepkisini analiz etmek için potansiyel çarpışma durumlarını yeniden yaratmaya olanak tanıyan farklı kukla biçimli hedefleri (balon araba, yaya / motosiklet / bisiklet kuklası vb.) taşıyabilen uzaktan kumandalı bir platformdur.
4000 kg'a kadar taşıma kapasitesine sahip olup 230m'lik bir pistte 70 km/sa hıza ulaşabilmektedir. Manuel, kendi kendine öğrenme, otonom bağımsız ve otonom senkronize gibi kullanım modları bulunur ve test tamamlandıktan sonra belirlenen başlangıç pozisyonuna otomatik olarak döner. Herhangi bir hasara neden olmaksızın uzun süre dayanmak üzere tasarlanan pilleri farklı test senaryoları için gereken otonomluğu ve diferansiyel GPS kullanımı da bütün manevraların hassasiyetini ve tekrarlanabilirliğini garanti eder.
AVAT (ADAS Testleri için Otonom Araç) broşürüne buradan ulaşabilirsiniz.
Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
RAYLI TAŞIMACILIK TEST SİSTEMLERİ
Raylı taşımacılık endüstrisi, mevcut araçlara yüksek güvenlik talepleri nedeniyle çeşitli zorluklarla karşı karşıya. ARIES, raylı taşımacılık pazarının gereksinimlerini karşılamak amacıyla; etkili test sistemlerini, test ve teşhis teknolojisini, protokoller geliştirmek ve bakım testleri yapmak için gerekli olan uzmanlık bilgisi ile birleştirerek hayata geçirmektedir.
Raylı taşımacılık test sistemleri, müşterinin ihtiyaçlarına göre farklı testlerin yapılmasına izin verir. Maksimum performans, tanımlama ve yorulma testleri, farklı lokomotifler, vagonlar, bojiler, akslar, tekerlekler ve diğer teçhizatlarda gerçekleştirilebilir. ARIES'in müşteri odaklı felsefesi ile ARIES mühendisleri bu test sistemleri için oldukça ileri seviye bir kontrol yazılımı geliştirmişlerdir.
Raylı taşımacılık sektöründe ARIES'in referansları şu şekildedir: ADIF, CAF, CEDEX, CETEST, FRENOS, INTA, MERAK, METRO MADRID, RENFE, SEPSA, TALGO...
Raylı taşımacılık çözümleri broşürüne buradan ulaşabilirsiniz.
Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
SİSMİK SİMÜLASYONLAR VE YAPISAL TESTLER
ARIES, en zorlu endüstriyel gereksinimleri karşılayacak teknoloji ve uzmanlığa sahiptir. Yapıların arıza mekanizmalarını ve çöküş sürecini tam olarak anlamak için yarı statik, benzeşik dinamik ve dinamik testleri gerçekleştirmek için dünya çapındaki sivil ve yapısal düzenlemelerin şartlarını sağlayarak komple yapısal ve sismik test laboratuvarları kurabilir.
Sismik simülasyonlar ve yapısal testlerle ilgili broşüre buradan ulaşabilirsiniz.
Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
BENZEŞİK-DİNAMİK VE YARI-STATİK TEST SİSTEMLERİ
ARIES, büyük yapıların sismik değerlendirmelerinin yapılabilmesini sağlayan benzeşik-dinamik ve yarı-statik test sistemi paketleri sunmaktadır. Bu sistemlerin içerisinde,
- ARIES ServoHydro Kontrolcü,
- ARIES PsD Pro Tool Kontrol Yazılımı,
- Servo-hidrolik aktüatörler ve
- Hidrolik Güç ve Manifold Üniteleri bulunmaktadır.
Detaylı bilgi ve teknik özellikler için bize ulaşabilirsiniz.