Bileşenlerin ve Tam Ölçekli Yapıların Statik ve Yorulma Testleri

Statik Mukavemet, Hasar Toleransı ve Yorulma Değerlendirmesi İçin

Yapısal Testler için Veri Toplama Sistemi

Gantner Instruments, test otomasyonu ve performans izleme alanında kullanılan mekanik, termik ve elektrik sensörlerinin veri ediniminde uzmanlaşmıştır. Q.series ürün yelpazesi, hava araçları doğrulama ve sertifikasyon test programları gibi en karmaşık uygulamalarda bile yüksek performans ve esneklik sunar.

Test Maliyetini ve Riskini Azaltın

Gantner Instruments, yapısal bileşenlerin doğrulanma ve sertifikalandırma süreçlerinin oldukça pahalı ve zaman alıcı olduğunu bilmektedir. İlgili maliyetler ve riskler büyüktür, ürünlerin sektöre hizmete hızlı girişi için baskı yüksektir, ancak yapısal test programı sırasında kullanılan sensör yoğunluğu ve üretilen veriler aşamalı olarak artmaktadır. Bu nedenle, Q.series veri toplama sisteminin tasarımı, test verimliliğini en üst düzeye çıkararak genel test maliyetini ve zamanını azaltmayı hedefler.

  • Güvenli Veri Kullanılabilirliği

Tek bir verinin bile kaçırılmadığından emin olmak ve güvenli bir şekilde veri toplayabilmek için Q.series’de üç seviyeli bir algoritma vardır.

  • Kesintisiz Eklenti Yapabilme

Q.series’in “HOT SWAP” özelliği, sistemin kapatılmasına gerek olmadan basit genişletme, değiştirme ve servis imkanı sağlamasıyla yüksek çalışma süresini garantiler.

  • Veri Çarpıklığını Ortadan Kaldırır

Çok kanallı, dağıtılmış veri toplama sistemlerindeki veri çarpıtma, bir test programı sırasında karşılaşılan en önemli belirsizliklerden biridir; Q.series’de, 1 μs’lik azami düzensizlikle dahili bir zaman senkronizasyonu vardır.

  • Maksimum Esneklik

Q.series’in optimum kanal parçalılığı, modülleri serbestçe karıştırıp dağıtma esnekliği ile birleşince, ekipman kullanımı ve verimliliği en üst düzeye çıkar, ihtiyacınız olmayan bir şey için asla ödeme yapmazsınız.

  • Veri Yükünü En Aza İndirir

Q.series, her biri kendi kanal setine ve örnekleme hızına sahip 20’ye kadar tamamen yapılandırılabilir veri kaydedici tanımlamaya için izin verir ve aşırı miktarda veri  depolama yapılması engellenebilir.

Yüksek Strain Gage Ölçüm Kesinliği

Statik mukavemet, hasar toleransı ve hava taşıtı yapısal bileşenlerinin yorulma değerlendirmesi için gerinim en önemli ölçümdür. Gerinim ölçer ölçümlerinin doğruluğu ve  hassaslığı, bir bileşenin dayanıklılığını ve hasar toleransını tam olarak belirlemek için büyük önem taşır. Üreticiler sürekli olarak riski azaltmanın ve pazarlama süresini kısaltmanın  yollarını arıyorlarken, yapısal güç ve yorgunluk değerlendirmesi için gelişmiş sayısal analiz teknolojileri geliştiriliyor. Sonlu elemanlar modellerini doğru bir şekilde doğrulama yeteneği, tek haneli doğruluk için hassas mikro gerinim ölçümü ihtiyacını doğurmaktadır.

  • Minimum Sinyal Sapması

Yorulma testleri birkaç hafta ila birkaç ay arasında sürebilir. Genellikle gündüz ve gece boyunca. Ortam sıcaklığında değişiklikler, gerinim ölçer ölçüm hatasının en yaygın nedenleri arasındadır. Q.series strain gage modülü, 0.05 ppm / K’lık yüksek bir kararlılık tamamlama direnci ile birlikte gelir.

  • Uzun Kablo Kullanımı Nedeniyle Sapmalar Olmaz

Test numunesinin büyüklüğünden dolayı, bazen uzun kablolar kaçınılmazdır. Q.series’nin üç telli çeyrek köprü devresi, kablolama karmaşıklığı, kurulum süresi ve maliyeti azaltarak, 120 metreye kadar kablo uzunluklarında bile besleme geriliminin azalmasını telafi eder.

Güvenilir Birlikte Çalışabilirlik

Geliştirme evresinin başında yapılan tasarım değişiklikleri, geliştirme aşamasında sonraki değişikliklere kıyasla daha az maliyetlidir. Yapısal arızaları öngörme veya hızlı bir şekilde tespit etme yeteneği, bir test programı sırasında büyük önem taşır. Test verilerinin doğrudan işlenmesi, analiz edilmesi ve raporlanması için test ve ölçüm sistemleri arasındaki Q.series sistemi, çeşitli veri ve yazılım arayüzlerini destekler ve test verilerinin erişilebilirliğini ve analiz ve raporlama araçlarıyla birlikte çalışabilirliğini artırmak için ortaklaştırılmış bir çözüm sunar.

Faydaları

  • Birden fazla kaynaktan test verilerine doğrudan ulaşım
  • Veri kökeni ve izlenebilirlik
  • Çevrimiçi trend ve tahmini analiz
  • Tasarım modelleri ile test sonuçları arasındaki korelasyon
  • Yapısal arıza için erken uyarı sistemi 
  • Otomatik test raporu oluşturulması 
  • Test durumunun uzaktan izlenmesi
  • Şirkete özel uygulamaların entegrasyonu
  • Genel test laboratuarı performans iyileştirmesi